Groepscoaching voor bedrijven

Waarom?

Hoe zit het met uw medewerkers? Hoe zit het met de spirit binnen uw teams? Functioneren ze als één groep of hangen er spanningen in de lucht? En hoe zit het met hun resultaten? Behalen uw medewerkers die naar behoren? Streven zij samen naar het behalen van de doelen?

Wat?

Groepscoaching kan uw teamleden stimuleren en ondersteunen in zich beter voelen via zelfreflectie en bewustwording. Door de dynamiek wat ontstaat bij groepscoaching zullen uw teamleden goede relaties met elkaar opbouwen en naar dezelfde resultaten streven.

Hoe? 

We starten met een eerste kennismakingsgesprek. DIt kan met de leidinggevende van het team en een aantal teamleden zijn. Tijdens dit gesprek gaan we samen op zoek naar de kern van de issue(s). Op basis van de uitkomst van het eerste gesprek worden de voorbereidingen getroffen voor de groepscoaching. Alles is op maat en noden van het team, zodat de theorie en praktijk op elkaar wordt afgestemd. Dit kan in dagdelen of workshopvorm. Ook de individuele begeleiding na de opleiding is courant.

Na het kennismakingsgesprek en de voorbereidingen gaan we van start met de daadwerkelijke groepscoaching. We zetten bij aanvang de gewenst uitkomst na de workshops vast, we verankeren die zodat iedereen in dezelfde richting kijkt en hier vol mee aan de slag gaat. Iedereen komt tijdens deze sessies aan bod, kan zijn of haar mening geven zodat iedereen het gevoel heeft dat zijn/ haar mening er ook werkelijk toe doet. 

Na de groepscoaching is het aan de groep zelf om het in de praktijk om te zetten. Individuele begeleiding (ook voor buitendienst medewerkers) is een mogelijke extra ondersteuning naar het omzetten van theorie in de dagelijkse praktijk. 

Er wordt na een korte periode een nieuwe groepssessie opgezet voor verdere feedback. Ervaringen worden gedeeld, zodat er tijdig kan worden bijgestuurd waar nodig. 

En nu? 

Loopt het in jouw team ook niet altijd even vlot? Wil je meer te weten komen over groepscoaching?

Neem dan contact op voor een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek. 


Groepscoaching  voor bedrijven

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x